Muziek

UkeleleZolang ik mij kan herinneren is er muziek geweest in mijn leven. Mijn vader zat in een Hawaiïan band toen ik werd geboren en de hawaiïgitaar Wikipedia met meerstemmige zang is toen al in mijn ziel gesleten. Andere peuters krijgen een rammelaar in de box, ik een ukelele. Gedurende mijn leven heb ik de muziek bestudeerd en mijn kennis en kunnen uitgebreid. Mijn eerste semi-professionele stappen zette ik in de wereld van amusementsorkesten, bruiloften, partijen, diners en discotheken. Gaandeweg kwamen daar nog dixieland orkestjes en Oberkrainer Volksmuziek bij.

Koor

Na 25 jaar hield ik het voor gezien en schakelde ik vrij abrupt om naar de klassieke koorzang, een geheel nieuwe wereld waardoor ik weer aan het studeren kwam. Ik nam zangles en bekwaamde mij in het notenschrift. Al snel zong ik in diverse koren.

In 2008 werd ik ziek en viel het mij steeds zwaarder om het vol te houden in drie of meer koren tegelijk te zingen. Ik kwam langdurig thuis te zitten en uiteindelijk werd ik in 2010 volledig afgekeurd wegens een stress-stoornis. Mede om gezondheidsredenen gingen wij langdurig varen met onze boot en toen werd het wel heel moeilijk om de koorzang vol te houden.

Zoom R8 Digitale recorderHelemaal geen muziek meer is voor mij geen optie dus heb ik gezocht naar alternatieven. Aangezien ik al eens ervaring had opgedaan in de opnametechniek kocht ik mij een Zoom R8 Digitale recorder. Daarmee kan ik oneindig veel sporen opnemen en mixen naar een normaal tweekanaals stereobestand. Dit stelt mij in staat om in mijn eentje een heel koor c.q. orkest te vormen. Daarbij kocht ik nog een Boss OC-3 octaafpedaal om basgitaar te kunnen spelen op een gewone gitaar. Een eerste testresultaat is hier te beluisteren: Hans’ Experiblues. Tevens heb ik mij na ruim twee jaar weer voor het eerst aangemeld bij Arte Vocale externe link, een projectkoor in Hengelo, waar ik zal meedoen aan het najaarsproject 2013.
Tot slot nog een product van mij met de digitale recorder: Out of nowhere.